Tentamen en Götenborg
Door: Anne
Blijf op de hoogte en volg Anne
11 Maart 2008 | Zweden, Kristianstad
Inmiddels is het weer een anderhalve week geleden dat ik het tentamen gemaakt heb. Bloed, zweet en stress! Na een aantal dagen bijna non-stop mijn hersenmassa heb weten uit te breiden, was het dan zover. Vrijdagochtend, 9.00 AM. Wat moesten we verwachten? Geen idee! Na het lokaal binnen te zijn gekomen, waren voorafgaand aan het tentamen al mijn verwachtingen al overtroffen. Wat bleek, er worden rookpauzes ingelast, men mag zo vaak als men wil naar het toilet, praten met elkaar over de vragen en ook te laat komen is geen probleem. Ik kon mijn ogen niet geloven! Dit was voor velen een uitgekiende kans om te spieken. Zo ook voor onze Duitse vriendinnetjes, zij bleken daar een uitermate waterdicht talent voor te hebben. Toch best handig als je zulke belangenloze surveillanten hebt!
Het is lastig om te verwoorden hoe ik denk dat het tentamen gegaan is, maar ik heb er wel een redelijk goed gevoel over. De vragen waren redelijk goed te doen, alleen ik betwijfel de diepgang van mijn antwoorden.. Het was zó veel leerwerk! Dus mocht ik het gehaald hebben, zal het ‘net met de hakken over de sloot’ zijn. Toevallig zijn gisteren de cijfers van de projecten, die we iedere week in moesten leveren, gepubliceerd. Met onze groep hebben we toch nog 30,5 van de 40 punten weten te behalen, wat betekent: passed with honour! Het projectgedeelte telt voor 40% mee in het eindcijfer, de andere 60% moet worden behaald door het tentamen.
Vorige week hebben we ook nog een verjaardagsfeestje gehad, Nele, één van de Duitse vriendinnetjes, werd 22 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden! De hele avond stond Nele’s 36 degrees beachparty centraal.. Ik heb de zomer in m’n bol!! :D Het was weer alle gekheid op een stokje en dit feest staat dan ook op de gedeelde eerste plaats samen met de carnavalparty in de houseparty-ranking. ;) De dag daarna was het zomergehalte in mijn bol iets minder rooskleurig, de lerares was het er mee eens dat ik wel erg wit zag dus ben ik maar weer lekker terug in mijn mandje gekropen.
Na weer helemaal opgeknapt te zijn, zijn we vrijdagochtend met 50 man sterk voor een weekendje naar Götenborg vertrokken. Wel lekker hoor, eventjes er tussenuit! Onderweg nog even een pit/shop-stop gemaakt, ook belangrijk natuurlijk tijdens een in totaal 3,5 uur durende reis. Maar dit was zeker het stoppen waard, we legde namelijk aan in het winkelcentrum Ullared. Echt ik heb nog nooit zoiets gezien! Ik had al van een meisje uit mijn projectgroep vernomen dat dit echt een phenomeen apart is in Zweden en daar sluit ik me nu volledig bij aan. Ullared is een héle grote winkel, waar ze alles maar dan ook echt álles verkopen voor een spotprijs. Van fietslampjes tot verzorgingsproducten. Complete Zweedse delegaties trekken allemaal naar deze winkel, bussen vol! Net zoals wij dus en we hebben dan ook de kans met beide armen aangenomen om weer eens lekker te gaan shoppen.
Tijdens het weekend nog enkele bezienswaardigheden bezocht en natuurlijk is er ook even tijd vrij gemaakt om lekker te gaan shoppen. Zo zijn we Archipelago bezocht aan de kust van Götenborg, dit is een verzameling van honderden eilandjes. De een wat groter dan de ander. Hier hebben we de ferry genomen om wat meer van deze eilandjes te zien, het Villa Kakelbond gehalte was wederom erg hoog, zo cute! Daarnaast hebben we ook nog een museum bezocht, museum van Design & Art, en toen was de dag al weer bijna voorbij. Dus toen werd het tijd om het echte nachtleven eens te gaan beproeven. Vrijdag was het niet zo succesvol, want toen waren we in een Rock Bar terecht gekomen omdat we met zo’n grote groep waren dat de pubs te klein waren. Zaterdagavond werd het dus tijd voor een beetje clubbin’, we hadden de perfecte club gevonden het was echt zo gaaf! Het was echt een superweekend!
Nog 3 dagen en dan zie ik papa en mama weer, ik kan het me gewoon bijna niet voorstellen zo snel al! Heb er zin in!
Tot de volgende keer maar weer, hej då!
Liefs,
Anne
11 Maart 2008 - 15:24
Marian:
Hey Anne
Leuk verhaaltje heb je weer geschreven.Ik kan bijna niet wachten tot vrijdag. Heb er echt zin in.
Carlijn en mama
xxxxxxxxxxxxxxx -
11 Maart 2008 - 18:50
Femke:
Heej Anne,
klinkt super leuk allemaal, en hopelijk heb je tentamen gehaald. Wel aparte situaties die je daar mee maakt, hier in nl lijkt het allemaal niet zo speciaal/raar te zijn. Heel veel plezier met jullie pap en mam!!
xx -
11 Maart 2008 - 19:47
Fam Deenen :
hey anne
echt leuk verhaaltje
veel plezier met jullie pap en mam
groetjes ria en marieke en de manne
11 Maart 2008 - 22:20
Op T Hoog Champignon:
Hoi Anne,
Klinkt goed, geniet ervan en voor het uitstapje met jouw pa en ma ook heel veel plezier gewenst. Geniet ervan!!!!
Heel veel groetjes van ons allemaal.
Wim en al zijn vrouwen. -
12 Maart 2008 - 10:06
Eef:
Ha Anne,
Eindelijk weer een verhaaltje.. Leuk!
Veel plezier met jullie pap en mam.
-x- -
13 Maart 2008 - 08:47
Marije:
Ha Anne,
Klinkt allemaal erg leuk zo: feestje hier, uitstapje daar.
En met die tentamens: rookpauzes, afkijken, is wel lekker makkelijk daar haha.
Nog heel veel plezier, geniet ervan, nog succes met je studie en veel plezier met jullie pap en mam!
13 Maart 2008 - 13:52
Wilnita:
Je verhaal was weer de moeite waard om te lezen, je schrijft het ook zo leuk, nu nog wachten op de uitslag, zal wel meevallen denkt ik. Veel plezier de komende week samen met jullie pap en mam!!!!!!!
gr pieter, wilnita, floor en pleun -
13 Maart 2008 - 19:11
Jantjee:
Hee Lieve Anne!
Wat een gave foto's op je Hyves! Ziet er gezellig uit allemaal zeg! Heel veel plezier met je pa en ma de komende week, daarna kom ik ze aflossen en jou gezelschap houden:)! Aanstaande vrijdag gaan we met de mannen een biertje doen in Den Bosch en gaan we het e.e.a. regelen voor de Zweden trip!
Laterrr Kuss! -
14 Maart 2008 - 09:02
Teuntje:
Klinkt echt super gaaf Anne. Je kunt er maar beter een koffer bij komen om alles mee terug te krijgen haha.
En het design museum haha. Over een paar jaar hang ik daar ook :D
Nog heel veel plezier, ook met jullie pap en mam.
-x- Teun
15 Maart 2008 - 09:58
Hanneke:
zo te horen (of lezen dan :P) is het echt super gaaf :D ben jaloers..
wel fijn dat jullie pap en mam nu komen, echt gezellig :)
heel veel plezier en kijk alweer uit naar je volgende berichtje...
kus hanneke