Het gaat beginnen, project Zweden!

Door: Anne

Blijf op de hoogte en volg Anne

21 Januari 2008 | Zweden, Kristianstad

Hallo allemaal!

Nu ik een beetje gesettled ben in het studentenhuis hier is het tijd voor het eerste berichtje vanuit Zweden. Allereerst bedankt voor alle leuke reacties en berichtjes! Het idee dat iedereen zo meeleeft, heeft me echt goed gedaan.

Gisteren vertrok ik samen met pap, mam, Carlijn, Marloes en Jan richting Schiphol. Daar aangekomen kwamen we al meteen de andere studiegenoten tegen en hebben we gezamenlijk ingecheckt. Helemaal zenuwachtig naar het gewicht van mijn bagage, blijkt het gelukkig nog mee te vallen (6 kg te veel). En al helemaal in vergelijking met Aniek met maarliefst 15 kg!
Vanaf Schiphol hebben we het vliegtuig genomen naar Kopenhagen, prikkie! Het was iets langer dan één keer knipperen met je ogen, maar ik denk dat we bijna eerder in Kopenhagen waren dan onze ouders thuis (leugentje om bestwil)! Ik kon het toen al niet laten om de dvd, die m’n vriendinnen voor me gemaakt hadden te gaan bekijken, maar ik kon het niet goed horen dus later op de dag nog een keer gekeken. Super leuk lieverds!
Vervolgens hebben we de trein gepakt, via Malmö zijn we met een rechtstreekse verbinding naar Kristianstad gegaan. Ook dit verliep helemaal vlekkenloos en inmiddels schakelde onze gedachten over naar ons leven daar, spannend! En ‘dat leven daar’ werd in mijn ogen een stuk minder rooskleurig dan ik had verwacht, in plaats van Zweden dacht ik dat ik terecht was gekomen in Polen ofzo. En dan heb ik het over ons verblijf, wat is het hier smerig zeg! De manier van leven in dit huis ben ik echt niet gewend van thuis uit, haha. Het is een echt studentenhuis, waarbij zelfs bestek borden en glazen met iedereen wordt gedeeld. Hier zitten 90 studenten… In dit huis zijn verschillende verdiepingen, jammer genoeg zitten we allemaal op een andere verdieping. Maar het stomme is dus dat de de glazen, borden en bestek door het hele huis gebruikt mogen worden. Vervolgens raak je dus alles kwijt en tegelijkertijd wordt alles nog smeriger. Daarom hebben we vandaag gewoon alles zelf gekocht, al kregen we wel rare gezichten van de medebewoners. Ze vroegen zich af of iedereen dat doet in Holland, haha! Nu lopen we dus iedere keer, in plaats van een wc-rol op de camping, met ons bordje door de gangen op weg naar de keuken. Maar ja, boeiend! Dit is tenminste hygiënisch.
De vorige bewoner van mijn kamer nam hygiëne ook al niet zo serieus, er liggen gewoon hopen stof op de vloer en ook de meubels waren zó smerig! Ik was eigenlijk van plan om later een grote schoonmaak te houden, maar ik had alles al meteen gisteren gedaan. Zelfs ik had hier een poetsdrang! Daarnaast is mijn bed ook echt super hard, mijn matras kun je vergelijken met een iets dikker eiermatje en dan van iets dikker materiaal, geen pretje dus.. De afgelopen dagen heb ik ook een nieuw motto in mijn leven geroepen: Alles went.
Ondanks dat allemaal is het wel super gezellig onderling, we zijn ook niet de enige Nederlanders en zelfs niet de enige Brabanders. Super leuk natuurlijk! En je leert de mensen uit andere landen ook steeds beter kennen, dat is ook leuk ook al is het Engels nog wel eens lastig. Ben benieuwd hoe dat morgen gaat, want vanaf morgen gaat de studie beginnen. Bijna vergeten dat we daarvoor eigenlijk hier zijn :D
Maar daarover horen jullie later meer! ;)

X Anne

Ps. Sommigen vroegen naar mijn telefoonnummer. Ik houdt deze maand gewoon hetzelfde mobiele nummer als in Nederland. Het liefst koop ik daarna geen nieuwe prepaidcard i.v.m. kosten, want ja ik ben toch student he! :P Maar daarom is skype een hele goede optie, als je dat installeerd kan je via de computer gratis met elkaar bellen. Vandaag geprobeerd en het werkt! Maar je moet dan niet vergeten om je geluid aan te zetten, want dan hoor je me niet. Hé Jan?!

• 22 Januari 2008 - 08:09

Marieke:

Heej! Fijn dat je goed aangekomen bent!
    Met 90 mensen alles delen pfff succes ;)
    Ik ben benieuwd hoe je plekje er uitziet, dus ik kijk uit naar een aantal foto's ;)
    Heeel veel plezier!
    Kus Marieke

• 22 Januari 2008 - 08:10

Eef:

Yo Anne!

Je klinkt nog heel erg positief moet ik zeggen na wat je daar aangetroffen hebt. Ik hoop voor je dat alles went en ach.. dan kan je ook zeggen dat je een échte student bent geweest. (Met die alcohol komt het mss ook wel goed). Heel veel plezier vandaag op school en ik ben al benieuwd naar je foto's (komen die eigenlijk?) en je volgende verhaal!

Liefs en kussen!

• 22 Januari 2008 - 14:50

Teuntje:

Klinkt een beetje als mijn kamer :D Haha. Nee zo erg is \'t zelfs bij mij niet. Heel veel plezier nog. En ik hoop dat vandaag je eerste lesdag een beetje leuk was.
    -x- Teun

• 22 Januari 2008 - 15:13

Jantjee:

Hee lieve Annee

Een leuk berichtje van je en ik ben blij dat alles goed gaat!! Dat skype was gister op het begin een drama, maar is (na wat geklungel) goedgekomen haha. Ik hoop dat je snel wat foto\'s op je site zet zodat we allemaal een goed beeld krijgen van je kamertje daar. Wellicht is het een goed plan om een goeiekope poolse poets in te huren?

Kuss Jan

ps: Alles went, behalve je eigen vent;)

• 22 Januari 2008 - 17:16

Lieke:

Hey Anne!
    Mooi dat de reis vlekkeloos is verlopen! En geloof heel goed dat het daar wennen is. Maar nu je alles gepoetst hebt kun je ook een beetje je eigen plekje ervan maken..
    Zal skype ook eens aan gaan schaffen! Ben benieuwd hoe je 1e schooldag was!
    Kus Lieke

• 22 Januari 2008 - 18:02

Marleen:

hee anne,
    Leuk om je verhaaltje te lezen. en wel vies zeg, van da bestek enzo! ik zou het ook wel weten en zelf bestek kopen. ben benieuwd hoe je studie zal zijn, maar dat zullen we nog wel horen.
    succes nog en vooral veel plezier.
    groetjes marleen

• 22 Januari 2008 - 18:19

Thuis:

Anne!
    Gelukkig dat t daar goed gaat! Je hoeft iig niet zo veel aan je kamer te poetsen als die maar net zo groot is als die van mij of ietsje groter dat je zei.. haha ben wel benieuwd naar je schooldagen en je foto\\\'s! Ik heb je kamer trouwens maar niet ingenomen want anders hou je dalijk geen kamer meer over;)
    kus marloes en de rest hier thuis

• 22 Januari 2008 - 19:13

Femke:

Ha Anne,

fijn dat de reis meeviel. En dat Engels praten komt volgens mij wel goed, dat leer je denk ik heel snel in zo`n situatie. Leuk trouwens dat er meer brabanders zitten, dat praat toch wel zo makkelijk. Ben ook heel benieuwd naar je foto`s dus hoop dat die snel komen. Zijn trouwens wel heel veel studenten in 1 gebouw, worden daar ook feesten gegeven ofzo? Succes met studeren daar.

groetjes

• 23 Januari 2008 - 10:09

Marlin:

Hee Anne!!
    Fijn dat je heel aangekomen bent!!
    Het lijkt me dan idd prettiger om je eigen servies ed te gebruiken.. Hopelijk was je eerste schooldag leuk! Veel plezier!! X

• 23 Januari 2008 - 10:09

Breg:

wat een chaos zo te horen dat 'studentenhuis':P maja als alles nu schoon is..dan zal het allemaal wel goed komen!! :) ik ga nu ff skype instaleren..als dat me gaat lukken:P
    we horen het wel hoe het daar allemaal gaat! ennuhh veel plezier!! (K) dikke kus

• 23 Januari 2008 - 11:03

Marije:

Fijn om te horen dat de reis goed is verlopen en goed bent aangekomen.
    En met dat kamertje zal het allemaal wel goed komen als je alles al hebt schoon gemaakt.
    Nog veel succes daar!

• 23 Januari 2008 - 14:11

Hanneke:

anne!!
    fijn om te horen dat je nog leeft :) niet neergestort of zo ;)
    alles went ja, dacht dat ik het af en toe al erg had in thailand, maar nu ik dit hoor ;):P maar dat komt vast wel goed, zeker met je eigen bordje en bestek ;)
    hoop (net als veel mensen :P) dat je een leuke eerste schooldag hebt gehad..
    en hoop snel foto's te zien, weten we een beetje hoe jouw leven daar is :)
    wij hebben al skype, maar moet nog even uitvinden hoe dat werkt ;)
    dikke kus

• 23 Januari 2008 - 17:12

Dior:

Haha ja dat is wat anders dan Nederland

Succes in ieder geval

en bedankt voor je berichtje

Doe de rest maar de groeten

x Dior